• IPTV (Интернет Протокол Телевизија) е систем каде што дигиталната телевизија се трансмитува преку Internet Protocol. Може да се каже дека IPTV е телевизија која наместо да биде пренесувана преку стандардните предаватели се предава низ интернет мрежата. Доволно е да се има интернет конекција за да може да се употребува оваа услуга.
 • Паметен телефон (Smart Phone), Таблет, Лаптоп, Компјутер, Паметен телевизор (Smart TV), Андроид кутија, МАГ уред.
 • За да инсталирате и да користите IPTV ви треба: Минимална брзина на вашиот интернет (препорачано или повеќе) од 5.0 Mbps. Смарт телевизор. Андроид уред.
 • Ве молиме кликнете на линкот подолу за да ја тестирате брзината на вашиот интернет, направете го ова повеќе пати во текот на денот.
  Ќе имате добра идеа за тоа колку ви е стабилен и која е брзината на вашиот интернет (во просек). Минималната брзина треба да ви е 5 Mbps.
  http://www.speedtest.net/
 • Да, IPTV работи перфектно секаде ако имате високо квалитетен интернет со висока брзина, вклучително и апартмани/станови во високи згради, иако сателитска телевизија не може
  да биде инсталирана во вашиот апартман/стан. Често патувате? Земете го вашиот IPTV, и гледајте ги вашите омилени програми додека патувате или на вашата привремена дестинација.
 • Пред се, проверете ја вашата интернет конекција, рестартирајте го вашиот рутер и уред, потоа пробајте повторно. Ако проблемот не е до вашиот интернет, ве молиме проверете
  дали вашиот IPTV профил е вклучен на друг уред (1 конекција е дозволена само на 1 уред истовремено). Ако и тоа не е проблемот ве молиме контактирајте не на вибер или на емаил.
 • Можете да уплатите преку трансакциона сметка, paypal и western union.
 • Една претплата на повеќе уреди, но не можете истовремено. Ако моментално гледате на вашиот телевизор, истовремено не можете да гледате на вашиот лаптоп, мобилен.
  (Ако гледате на 2 уреди истовремено нашиот сервер тоа го препознава и вашата линија ќе биде блокирана)
 • Претплата почнува кога ќе ги добиете информациите за вашата претплата.
  Пример: Стефан уплаќа и се претплатува 3 месеци на 1ви февруари во 11:55 часот, но акредитите за активирање на претплата ги добива на 2ри февруари во 10:00 часот. Претплата на Стефан почнува на 2ри февруари во 10:00 часот.
 • Ние се стремиме да ви обезбедиме високо ниво на услуга со многу прифатлива цена. Па ве молиме имајте го тоа на ум. Ако каналот не работи, правиме се што можеме за каналот да го поправиме и да биде повторно активен.
 • Ве молиме, прочитајте ги и искористете ги следните упатства пред да пријавите дека вашите канали не работат:
  – Застанете и дајте му неколку минути на вашиот уред. Ние ги рестартираме и менуваме каналите кога имаме потреба. Каналите во меѓувреме може да бидат повторно активни.
  – Ова ви се случува на сите ваши канали? Можеби проблемот е до вас и ве молиме најпрво проверете ја вашата интернет конекција.
  – Рестартирајте го вашиот уред и почекајте 30 секунди пред да го уклучите вашиот уред (STBs, Android Boxes, Routers, Cable Modems)
  – Ве молиме бидете сигурни дека вашиот уред е приклучен преку Лан кабел (не преку Wi-Fi)
 • Ако додека гледате некој канал и каналот замрзнува, едноставно селектирајте и отворете друг канал, потоа вратете се на вашиот канал. Ова се случува ако во моментот има прекин на преносот за секунда, во тој момент софтверот застанува со работа.
 • Ако каналот прикочува најголема причина: Ниска брзина на вашиот интернет, висок интернет сообраќај во тој момент.
 • Причина:
  – Најчеста причина за прикочување на вашиот интернет е бавна интернет конекција. Ова може да биде поради ниска интернет конекција или други кои во моментот ви го користат интернетот во вашиот дом. Имате многу корисници во вашиот дом што го користат вашиот интернет?
  Исклучете ги сите и пробајте повторно.
  – Друга причина е бидејќи вашиот интернет го користите преку Wi-Fi, кои не одговара за гледање ТВ, бидејќи најдобар метод е користење преку лан кабел.
 • Резолуција:
  – Дирекно конектирајте го вашиот рутер со лан кабел. Ако тоа за вас е невозможно, пробајте да го ставите вашиот уред блиску до рутерот. Сменете го вашиот Wi-Fi канал, за да избегнете мешање со уреди кој се блиску.
  Ако искусите кочење на некој канал, притиснете “пауза” и причекајте 10-15 секунди, најчесто тоа ќе го реши проблемот.
Горе
mk_MKMacedonian