За Samsung и LG Smart TV ви ја препорачуваме Smart IPTV, која ќе мора да ја активирате и таа активација се плаќа еднократно 5.49 евра. Smart IPTV можете исто така да ја инсталирате и на Android Smart TV.

Smart IPTV

 • За Samsung и LG Smart телевизорите, оваа е најдобра апликација која постои. Имате тест период на самата апликација од 7 дена потоа ќе мора еднократно да ја платите 5.49 евра и вашата апликација останува засекогаш активирана на вашиот телевизор, и таа апликација е поврзана со вашиот телевизор и вашата MAC адреса.
 • Во вашиот Store на вашиот телевизор, влезете и инсталирајте ја Smart IPTV апликацијата.
 • Кога апликацијата ја инсталирате прв пат ви се појавува ова:

 • Бројките/буквите кој ви се појавени на вашиот екран тоа е вашата MAC адреса(каде што покажува стрелката) и таа ви е потребна за да можете да ја активирате листата на канали.
 • За активирање на листата на канали треба да влезете на официјалната страна на Smart IPTV

https://siptv.app/mylist/

Како да ја активирате вашата листа:

 • Отворете https://siptv.app/mylist/
 • Опциите на десната страна треба да бидат како на следната слика:

– На првото поле селектирајте ExYu

– На второто поле селектирајте Logos

– Каде што пишува Save Online и Detect EPG штиклирајте ги двете полиња

 • Во делот каде што пишува Delete Playlist во полето за да ја внесите MAC адресата, внесете ја MAC адрестата и притиснете Delete.
 • Потоа ќе ви се покаже “Playlist Deleted”
 • Потоа во горниот дел каде што пишува MAC: внесете ја вашата MAC адреса.
 • Потоа во полето URL ќе го прекопирате линкот од листата што ви ја пративме и ќе ја ставите во празното поле.(каде што пишува M3U or TXT playlist URL)
 • Потоа ќе притиснете Send
 • Ќе ви се појави нотификација 1 URL added! Restart the App што значи дека вашата листа на канали е ставена. Исклучете ја Smart IPTV апликацијата потоа повторно уклучете ја. Листата на канали ќе ви се отвори.

 

Инструкции:

 1. Притиснете add user (горе десно)
 2. Притиснете Login with Xtream Codes API
 3. Внесете ги потребни информации кои што ви се испратени
 4. Кога ќе се логирате притиснете install epg
 5. Горе десно притиснете settings
 6. Притиснете во player settings
 7. Селектирајте Hardware Decoder
 8. Притиснете Save Changes

 

За најдобро да гледате IPTV на вашиот компјутер ви препорачуваме да користите VLC Media Player

Инструкции:

 • Ќе ви се отвори следниот прозорец. Во празното поле прекопирајте го линкот што ви го имаме пратено и притиснете Play.

 • За да можете да ја видите цела листа, ве молиме притиснете на ова дугме кое што се наоѓа во долниот лев агол.

Листата ќе ви се појави од десната страна на плејерот.

ДА НАПОМЕНЕМЕ!

Ако неможете да инсталирате Smart IPTV, IPTV Smarters Pro или ако немате Mag box тогаш ќе мора да ја инсталирате SS IPTV. Апликацијата не ја препорачуваме, понекогаш прави проблеми, и листата на канали не е групирана.

Инструкции:

 • Влезете во шопот на вашиот телевизор и инсталирајте ја SS IPTV
 • За да можете да ја ставите листата, притиснете Settings(прикажано на следната слика)

 • Потоа одете на “General” притиснете “Get Code” (прикажано на следната слика

 • Потоа кога ќе ви генерира вашиот код(на пример VSHA8) одете на следниот линк: http://ss-iptv.com/en/users/playlist
 • Внесете го кодот кој што го добивте каде што пишува: “Enter connection code” и притиснете Connect (прикажано на следната слика)

 • Кога ќе се активирате со вашиот телевизор притиснете My Playlist
 • Потоа каде што пишува Source внесете го линкот кој што ви го пративме
 • Потоа притиснете ОК, па Save и листата ќе ви биде успешно активирана
 • Ако сте направиле све како што треба листата ќе ви се појави на вашиот екран.

Една од подобрите апликациите која што можете да ја користите ако имате андроид уред. (ТВ, Бокс)

Линк од каде што можете да ја спуштите: https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.iptvremote.android.iptv&hl=en

Инструкции:

 • Кога ќе ја инсталирате апликацијата најпрво што треба да направите е да притиснете на 3те точки. (горе десно) (прикажано на сликата)

 • Кога ќе притиснете на 3те точки, потоа треба да притиснете на ADD URL (прикажано на сликата)

 • Потоа на првото поле внесете го линкот што ви го пративме, на второто поле внесете UltraKom, потоа притиснете OK (прикажано на сликата

 • Ве молиме внесете ја листата што ви е пратено точна, ако згрешите една буква или бројка листата нема да ви ја прифати. Пред да притиснете ОК ве молиме проверете неколку пати. Доколку точно сте ја напишале листата, каналите ќе ви се појават (прикажано на сликата)

Сите канали ви се групирани и имате посебна група кои што можете било кој канал да го ставите во “Favourites”

GSE SMART IPTV

Инсталирајте ја апликацијата

Инструкции

Прифатете ги правилата за користење на GSE SMART IPTV

Притиснете на “+” долу десно потоа притиснете Add M3U URL

Во првото поле напишете UltraKom

Во второто поле напишете го линкот кој што ви е испратен на вашиот е-маил

Потоа притиснете ADD и листата ќе ви се појави. Притиснете на полето каде што пишува UltraKom

Уживајте во нашиот сервис!

Горе
mk_MKMacedonian